ALCALA

Alberto Alcalá (Antequera, Málaga 1986) s’inicia al món de la música al 1997, amb només 11 anys quan comença a estudiar flamenc amb el guitarrista Paco de Antequera. Tot just complerta la majoria d’edat, amb algunes cançons pròpies es trasllada a Granada, on estudia Filologia Hispànica i comença a tocar als locals com La Tertulia, El Entresuelo o La Telonera.
A Granada, la seva música es converteix en un “mitja de manutenció”, obrint-se pas amb actuacions als escenaris de fora de la seva ciutat. Aquest periple el va permetre compartir cartell o fer de teloner d’artistes com León Gieco, Santiago Feliú, Paco Ibáñez, Jorge Drexler, Pablo Guerrero, Javier Ruibal, Pancho Varona, ConchaBuika, Iván Ferreiro o Antonio García de Diego entre altres.

Simultàniament es presenta al Certàment de Cançó d’Autor per diverses ciutats de la geografia espanyola, aconseguint reconeixements com el Primer Premi al Certament Nacional de cantautors “Cantigas de Mayo” (Murcia 2007), Primer Premi al Certament Intergeneracional de cantautors “Abril para vivir” (2008), Primer Premi al Certament de joves cantautors (Burgos 2011) o el Primer Premi i Premi del públic al Certàment Nacional de Cantautors (Elx 2011) entre altres.

Influenciat per músiques d’arrel com el flamenc, la bossa nova, la cobla o el tango i amb profundes inquietuds literàries. Alberto Alcalá concep la composició com un procés creatiu on la música i la paraula han de fluir emparades per la tradició, sense deixar de banda la originalitat i els nous camins.

 • Data
  17/04/2015
 • Hora
  24:00
 • Preu
  Gratuït
 •  
 • Compartir

  Facebooktwitter